Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Otvoreno Brankovo kolo

Besedom o Branku Radičeviću (1824-1853), književnik Miro Vuksanović svečano je danas u Karlovačkoj gimnaziji otvorio 39. Brankovo kolo, pesničku manifestaciju na kojoj će do 13. septembra nastupiti više od 300 domaćih i stranih pesnika.

Bez protesta taksista u ponedeljak

Novosadski taksisti neće protestovati u ponedeljak, kako bi gradskim vlastima dali šansu za sastanak, a ukoliko do njega ne dođe, započeće i sa protestnim šetnjama po gradu, uz svakodnevne vožnje.

Bez ponuda za Riblju i Limansku pijacu

Na prvoj licitaciji prodajnog prostora na pijacama, najviše je ponuđeno za tezge na Futoškoj i Detelinarskoj pijaci, dok za Riblju i Limansku pijacu nije bilo zainteresovanih.

Zaposleno 310 osoba s invaliditetom

U poslednja dva meseca u Vojvodini je zaposleno 310 osoba sa invaliditetom, nakon što je na snagu stupila zakonska obaveza poslodavaca da zaposle jedno ovakvo lice na svakih 50 radnika.  

Konačno završeni vrtići (Foto)

Iako je trebalo da budu završeni još prošle godine, nadograđeni vrtići u ulicama Dragiše Brašovana, Save Kovačevića i Janka Čmelika, svečano su otvoreni tek danas.  

Novi problemi u školi "Jovan Dučić"

Prosvetna inspekcija će preispitati rad Školskog odbora, izbor direktorice Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, Slavice Ristić, te suspenziju nastavnika fizičkog u toj školi, Marka Grgurovića.